dimecres, 17 d’abril de 2013


Per començar m’agradaria dir que aquestes tres experiències són de gran interès. Les he triat, perquè considero que són unes bones practiques, ja que responen els interessos dels infants com també desenvolupen diversos aprenentatges, són significatives i utilitzant materials quotidians. També vull dir que son unes experiències molt innovadores.

JUGUEM AMB CAIXES DE CARTRO


Aquesta experiència em sembla fascinant i considero que és una bona pràctica, ja que permet als infants desenvolupar la seva creativitat. El material que ofereixen no es estructurat ni de colors, per tant això fa que la seva creativitat pugui anar més enllà. Aquesta pràctica els hi permet introduir el joc simbòlic, que és aquella acció espontània i lliure. També poden aparèixer diferents acció com entrar, sortir, reunir, separa, etc. On l’infant va experimentant amb el seu propi cos, diferents experiències globals. Satisfent així les seves necessitats i desitjos.

EL RAÏM


Aquesta pràctica l’he trobat molt interessant, perquè els infants poden manipular i experimentar a partir dels sentits. Crec que és una bona pràctica, ja que utilitzen les fruita i transversalment introdueixen molts objectius. En aquest moment els infants poden ensumar, prémer, omplir, buidar, etc. Poden realitzar diferents accions, això fa que puguin observar certs processos amb un material en concret. A més a més, aquesta fruita està una mica oblidada i en aquesta experiència la potencien. A part que els infants poden observar aquest fruit en diferents estats.

PLÀSTICA


Aquesta experiència  crec que és una gran pràctica, perquè junta dos conceptes claus com és la plàstica i la natura. Crec que mai s’ha de deixar de banda la plàstica, ja que permet als infants desenvolupar la seva creativitat. Per tant, penso que és una bona mescla, ja que utilitzar el que ens brinda la natura per fer plàstica pot provocar diferents sensacions. Penso que és una experiència molt enriquidora pels infants, ja que ofereix diferents aprenentatges tant a nivell cognitiu, experimental i de descobriment.

He triat la competència 4.2, perquè identifico les bones pràctiques a a partir de la meva pròpia experiència pràctica i formativa. També he triat la competència 1.2, perquè reflexiono sobre una bona actuació professional.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada